akril keverés

Post Reply
Sokolka
Posts: 4272
Joined: 2009.11.21. 01:20

Re:akril keverés

Post by Sokolka »

Szia!  :)

Attól függ, hogy milyen gépet építettél, amit rozsdásítani és sarazni szeretnél. (a jármű alapszíne, és álcázómintája alapvetően meghatározza, hogy hogyan tudod megjeleníteni a rozsdát és a sarat.)
Ha a tank sötétzöld, vagy szürke és még nedves sarat akarsz készíteni akkor a sötétebb barnához keverj egy picit a középzöld árnyalatból. Ha szeretnél szép rögös sarat, akkor keverhetsz hozzá egy csipetnyi hintőport és fekete festéket, annyit, hogy a kotyvaléknak étcsokoládéhoz hasonló, nagyon sötét színe legyen. Ezt egy régi rossz ecsettel keverd el és óvatosan ütögetve kend fel a megfelelő részekre.

A száraz sárhoz ugyan így keverj össze kevés barnát és egy picike középzöldet. Ha rögös száraz sarat akarsz, adj hozzá egy csipet hintőport.
Ha híg, pl. a folyóban történő gázolás után felverődött sarat szeretnél megjeleníteni, akkor egy kevés fehéret és sárgát keverj a zöldesbarnádhoz, hígítsd fel vízzel jobban és egy vattás fültisztítópálcának a fejét enyhén a trutyiba mártva óvatosan pötyögd fel a tank oldalára és a láncra a festéket. Arra figyelj csak, hogy a "kevesebb néha több", tehát inkább több rétegben és árnyalatban vigyél fel keveset, mint egyszerre nagyon sokat.

A rozsdához a világosabb barnából és az okkerből tudsz keverni színt. Hígítsd nagyon fel vízzel és egy jó, nedvesen hegyesre összeálló ecsettel egyszerre csak igen kevés festéket az ecsetre felvéve folyasd be a rozsdásítani kívánt alkatrészt óvatosan. pl. kipufogódobot, vagy a lánctalpat.

Előfordulhat, hogy túl sokat mázolsz fel valahova, ilyenkor egy tiszta fültisztítópálcával még nedvesen vissza tudod törölni, ha nem száradt meg teljesen.

Szóval a festés előtt amire még szükséged van:

- Újságpapír az asztalra!
- egy üres tejfölöspohár, vagy bármilyen peremes műanyag dobozfedő amire már nincs szüksége édesanyádnak - ezen tudsz színeket keverni
- kicsi vizestálka a festékkeveréshez
- egy nagyobb vizestálka az ecset kimosásához, illetve az esetleges visszatörléshez, javításhoz
- 5-6 db fültisztító pálcika
- egy jó ecset (amit használat után azonnal alaposan kimosol szappanos vízben, mert az akril is csúnyán beleköt, ha hagyod megszáradni benne)
- egy régebbi rossz ecset, ha sárgöröngyöket akarsz hintőporral, akkor ezt használd!
- egy tiszta rongy, vagy papír kéztörlő

Hajrá, hajrá!

RUSSELL
Posts: 525
Joined: 2009.09.17. 21:55

Re:akril keverés

Post by RUSSELL »

Sokolka!
Ez tényleg korrekt leírás volt!
Én is köszönöm!
Üdv:
Russell
Az élet nem egy habostorta.
Bolyai Makett Klub
"Hallod Krokodil, menj a ........"
Image

Post Reply

Return to “Festés”