Segítség ha kezded

Sokolka
Hozzászólások: 4404
Csatlakozott: 2009.11.21. 13:20

Re:Segítség ha kezded

Hozzászólás Szerző: Sokolka »

Piciben érdemes valami egyszerűsített kemény alapra felpakolni az anyagot szerintem.
Ugyan én mindig az arcot készítem el, aztán pakolom mögé az agykoponyát/h. csontokat stb. ) és tudom, ez elég gagyi megoldás, de ha már rutinos leszek én is alapból faragom ki a fő "tömböket" majd, mint az Alan Ball  : :)

http://www.mb-miniatures.com/media/arti ... ard_EN.pdf

Addig marad a gyakorlás  :(
Marci7
Hozzászólások: 911
Csatlakozott: 2010.01.29. 19:20

Re:Segítség ha kezded

Hozzászólás Szerző: Marci7 »

Szép estét Mindenkinek!

Azt szeretném kérdezni, hogy milyen anyagot javasolnátok 1:35-ös figurák formázásához? Főleg csak a ruhájukhoz, esetleg a karjaikhoz szeretném használni, mivel Hornet fejeket tervezek hozzájuk, a kézfejeket, bakancsokat/cipőket pedig megmaradt alkatrészekből szedném össze (jobb híján). A figurák öltözetét nem szeretném túlbonyolítani, hosszú nadrágokról, és pl. ingekről lenne szó.
Milliput-om van itthon, de az eddigi tapasztalatok alapján ez nem lesz jó a finomabb részletek - mint pl. zsebek, ing gallérjai - kialakítására, legfeljebb a nadrágokhoz, meg persze a testek vázának elkészítéséhez. (Milliput darabok rézdróttal összekötve?)
A "Hasznos holmik" topikban láttam a Magic Sculp-ot, ennek beszerzésében valaki tud segíteni? Honnan érdemes, és kb. milyen ára van?
A Tamiya Epoxy gyurmák alkalmasak lehetnek figurákhoz is? Vagy akkor már inkább Green Stuff?

Előre is köszönöm a segítséget!
Gergely Marcell

Kép
Marci7
Hozzászólások: 911
Csatlakozott: 2010.01.29. 19:20

Re:Segítség ha kezded

Hozzászólás Szerző: Marci7 »

Köszönöm szépen!
Még egy kérdésem lenne: mely szerszámok, eszközök lennének azok, amik nélkülözhetetlenek lesznek a figurákhoz? Nem tervezek egyelőre semmi bonyolultat, csak a fentebb említetteket. :)
Gergely Marcell

Kép
Avatar
Grüne Teufel
Hozzászólások: 612
Csatlakozott: 2012.03.15. 02:35

Re:Segítség ha kezded

Hozzászólás Szerző: Grüne Teufel »

Szervusz Marci!
A Milliputtal talán az lehet a gondod - ami nekem is - hogy túl " vaskosnak" érzed az anyagot, hogy vékony rétegben dolgozz vele, én is csak "tömegben" tudom kezelni. Viszont a zsebeket, varrásokat bele tudod formázni a felvitt nagyobb mennyiségű anyagba is ami mondjuk a kabát, nadrág, stb. anyaga lenne ( általában a figura faragók ez után teszik fel a zsebeket és egyéb járulékos dolgokat ), egy szike vagy valami  kis véső féleséggel amit magad is elkészíthetsz egy szike de akár egy réz lemezke elcsiszolásával.

Kép
Kép
Kép
Kép
Arra kell figyelni, hogy valamikor akkor kapd el az anyagot félúton amikor már se nem túl képlékeny se nem túl száraz ( itt Fixit és Aves Apoxie Clay keverékét használtam, még legalább 1-2 órát várnom kellett volna, hogy ideális legyen a felület de gondolom így is látszik, hogy kivitelezhető, Milliputtal is működik a technika, tapasztaltam).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Grüne Teufel 2013.11.17. 17:23-kor.
Marci7
Hozzászólások: 911
Csatlakozott: 2010.01.29. 19:20

Re:Segítség ha kezded

Hozzászólás Szerző: Marci7 »

Köszönöm a segítséget! :great:
Gergely Marcell

Kép
Válasz küldése

Vissza: “Szobrászat”