iszap

Post Reply
Danza
Posts: 9
Joined: 2012.11.25. 04:40

Re:iszap

Post by Danza »

Szia!

Azt jó lenne még tudni hogy a majdani iszapra kerül e valamilyen "művíz". Mert esetleg az is behatárolhatja az iszaphoz használható anyagokat. Talán én hungarocell alappal kezdeném, kialakítva a mederfeneket. Aztán tapétaragasztós wc papír borítást rá. Majd átszitált, tört nagyon finom szemcséjű agyagot (agyag port) ragasztanék rá. Pl. faragasztóval. De lehetne esetleg szitált csemperagasztó is az agyag por helyett. A csemperagasztó (legtöbbje) eleve szürke, ezt még egy kis pasztellkrétaporral szinezve elérheted a kívánt hatást!

Remélem segítettem valamit.
Üdv:
Danza

Danza
Posts: 9
Joined: 2012.11.25. 04:40

Re:iszap

Post by Danza »

Ja és persze ha erre megy a művíz, akkor ezt az alapot vízhatlanná kell tenni és/vagy fixálni kell valamilyen lakkal a víz előtt!
De ha megvan a nagyon finom szemcsézetű anyag amit használni fogsz, akkor például agyag, föld esetén csinálhatsz, faragasztó és pici víz hozzáadásával krém állagú masszát és fölkened. Csemperagasztó esetén nyilván elég a víz.

Üdv,
Danza

User avatar
Vegyész
Posts: 26
Joined: 2012.05.15. 01:18

Re:iszap

Post by Vegyész »

A fugázóanyag csempéhez mindenféle színben kapható. Valódi víz alá természetesen rossz ötlet, de művízzel jól összefér.

Üdv

Z63
Posts: 667
Joined: 2009.10.07. 06:48

Re:iszap

Post by Z63 »

Szia KGaba!
Ebben a pillanatban, nem is annyira az iszap miatt írok, hanem azért, mert több olyan diorámát láttam, amelyben hajóroncsot ábrázolt készítője, de az egész csak  egy plexidoboz volt benne a fenékkel, ronccsal,aljnövényzettel, búvárral, halakkal stb. tényleges víz, vagy művíz nem volt benne. Ügyes festéssel tökéletes az illúzió!
Üdv,Z63
ImageImageImageImage

Post Reply

Return to “Dioráma építés”