Page 1 of 20

Tanya a keleti fronton

Posted: 2014.05.20. 00:07
by atyitibi
Sziasztok !
Elég régen készült már el  valami nálam ,ezért most belevágok egy új munkába .A terv az hogy egy kis tanya jelenetet készítenék ahova kora reggel  vagy este felé érkezik meg egy német alakulat néhány tagja és  bár hívatlanul  de egy kicsit el vendégeskednek az ott lakok nem kis meglepetésére . A járművek  már korábban elkészültek így aztán most a történet mondani valóján gondolkodhatom . A helyszín a tanya valahol a keleti fronton néhány egyszerű vidéki emberkével akikkel azt szeretném érzékeltetni hogy igencsak kellemetlen számukra ez a helyzet .Hogy egyedi legyen a dolog ezért úgy döntöttem hogy magam készítek el néhány karaktert . Készítettem eddig  egy öreg embert aki csak tehetetlenül ül,és a kis unokáit akik tanácstalanul állnak a papa mellet a hidegben . A Stalingrádos  kislány figura után szabadon én is becsempésztem a macskát  a lány kezébe mert ez annyira emberivé teszi  ezt  a helyzetet . A házikót egy elég lepusztul vályog kuckónak álmodtam meg amiről mállik a vakolat és a szigetelés híján alaposan fel van ázva . Körülötte föld út némi gazzal és növényzettel . Na de ne rohanjunk ennyire előre ,most itt tart a dolog és nálam mindig menet közben a látottak formálják a kompozíciót .  A németek viselkedésén még gondolkodom mert ugye van a mindenki hepi iszogatós nevetgélős dio és van a lelőtték a kutyámat és mindenemet visznek féle .De persze lehet a kettő között is de a hangulat miatt ez egy fontos kérdés ,az öregnek mindegy ő mindkettőt így reagálja le , viszont a drámait is csak ízlésesen képzelem el .  Néhány kép , már ami tőlem  telik .

Re:Tanya a keleti fronton

Posted: 2014.05.20. 00:10
by atyitibi
kép

Re:Tanya a keleti fronton

Posted: 2014.05.20. 22:19
by atyitibi
Nos amíg alább nem hagy a kedvem addig aktívan alkotok .A legnagyobb tereptárgy a ház lesz ezért ennek mutatósnak kellene lenije .Aki esetleg még nem csinált ilyet azoknak el mondom hogy hogy is van ez .Miután kész a szerkezet ,esetemben parafa , azt híg tapétaragasztós oldattal egyenletesen bekentem és szitált csemperagasztóval beszórtam .Ezután víz bázisú festékkel bekentem és még száradás előtt fogpiszkálóval és tűvel meg dogoztam ,a tűvel a nyers felületbe remek repedéseket lehet készíteni .Most így néz ki ,ezután ha megszáradt jöhet rá néhány efekt ,folyások,kosz ,felázás . Hogy mi az elég azt mindenki maga tudja én egy elég romosat szeretnék így nem fogtam vissza magam .

Re:Tanya a keleti fronton

Posted: 2014.05.20. 22:24
by ltom74
Hali

Nekem tetszik idáig  :great:

Re:Tanya a keleti fronton

Posted: 2014.05.21. 00:04
by McFrost
Tetszik, csak lehet, hogy a gondolathoz ez már túl romos.

Re:Tanya a keleti fronton

Posted: 2014.05.21. 06:48
by atyitibi
Köszönöm Itom 74 és McFrost ! Én látok még most is ilyen lepukkant kecákat  ,sőt ,de ez a még  nyers állapota a vakolatnak száradáskor egy kicsit összébb esik . Sajnos nem adják vissza a képek a  teljes valóságot  de élőben nagyon szép a vályog putrim  ;) Megfestegettem  és így már egy kicsit  szolidabbak a vakolat lepergések , jöhetnek a nyílás zárók .

Re:Tanya a keleti fronton

Posted: 2014.05.22. 06:16
by gabig21
Helló. A járművek szépek és az épület is teljes mértékben hihető. :great:

Re:Tanya a keleti fronton

Posted: 2014.05.22. 20:32
by atyitibi
Üdv Gábor és köszi szépen !  Tegnap  elkészültek az ablakok és az ajtó is . Balsa fa híján egy gyümölcsös láda szétázott rétegelt lemezét használtam ami annyira szétázott hogy rétegeire hullott és már kelően el is színeződött , így tökéletesen megfelelt az öreg viskóhoz  . A ház ín-már  kész , és sikerült is  vele megjeleníteni azt a lepusztult szegényes tanyasi házat amit elképzeltem .  Holnap ellátogatunk Jászberénybe ,hátha találok néhány apróságot  még a tanyához , néhány háziállat is jól jönne  és egy vén asszonyt is el tudnék képzelni az öreg mellé .  :)

Re:Tanya a keleti fronton

Posted: 2014.05.22. 21:33
by McFrost
A ház továbbra is tetszik, majd megnézzük hogyan muzsikál az együttes.

Re:Tanya a keleti fronton

Posted: 2014.05.23. 03:28
by rb84
Ez milyen méretarány? 1/72?