Mivel ha jól látom német lovag még nincs, most lesz. A tervem egy viszonylag korai (13.sz közepe, mondjuk) Halbbrüder elkészítése, egyszerű felszereléssel, valamilyen nyugodt pózban, talán egy összecsapás után, valahol Litvániában...
Ahogy elkezdtem kutakodni a témában, és tervezgetni a figurát, felmerült pár kérdés/gondolat és szerintem ez belefér egy figurás topicba (remélem nem gond, ha ezeket megvitatásra itt közlöm, ha az adminoknak gondjuk van, pakolják át nyugodtan

Először: mivel a figurát mindenképp téli környezetbe szeretném helyezni, elgondolkodtam, hogy ez milyen "plusz" felszereléseket jelenthet. Pl: kesztyű... tud erről valaki valamit?

Másodszor: mivel a korszakhoz tökéletes forrásnak tűnik, gondoltam átnézem a Maciejowski Bibliát (képek megtalálhatóak itt: http://www.medievaltymes.com/courtyard/ ... images.htm ), és ezeken az ábrázolásokon elég sok a festett/színezett páncél (főleg sisak)... de erről a témáról sem sok mindent tudok, csak azt elég nagy viták vannak róla. ki mit tud?

Ez is érdekes téma, és szerintem fel tud dobni egy figurát egy ilyen sisak, mégsem gyakran látni...
Más: mivel később lehet hogy bővítem további figurákkal, egy kérdésem lenne? Tud valaki valamit az akkori litván fegyverekről/páncélokról/úgy általában? A leírások alapján el tudom képzelni, de a források amikbe beleakadtam későbbiek, és nem tudom mi változhatott... gondolom a klasszikus pavéze-szerű pajzs alap, leginkább hajítódárda, de a többivel egyelőre meg vagyok lőve (kard? sisak? páncél?) Valaki biztos foglalkozott már ezzel.

No, jó hosszúra nyúlt, képek majd érkeznek. A hozzászólásokat, segítséget előre is köszönöm!
Szép napot! 8)