Szabályok

Lezárt
richard.kiss
Hozzászólások: 383
Csatlakozott: 2009.10.20. 23:40

Szabályok

Hozzászólás Szerző: richard.kiss » 2010.04.04. 03:42

Tisztelt Makettezők!

Az érdeklődésre és a kedvező visszajelzésekre tekintettel ezúton meghirdetjük az első on-line retro makett versenyt,
Old-School - Makettezés ’89 előtt is volt[/size]
címmel.

Imhol a szabályok:

Résztvétel[/size]

Bárki nevezhet a versenyre, egy makett.org regisztrációra lesz szükség hozzá.
Az egyetlen kritérium: a nevezett kitet ’89 előtt gyártották, vagy bizonyíthatóan ’89 előtt gyártásban volt ugyanilyen formában (a gyár most is változatlanul gyártja a teljes doboztartalmat).

Kategóriák[/size]

Minden 1989. előtt már gyártásban lévő makett, bármilyen témában, méretarányban műanyagból, vagy papírból.

Nevezés[/size]

Saját név alatt (akár nick) új topciot kell nyitni a "Résztvevő makettek" rovatban az elnevezés szabályai szerint és bejelenteni az indulási szándékot. Nevezni a verseny időtartalma alatt bármikor lehet.

Munkák bemutatása[/size]

3x3 fotóval történik néhány sor leírással:
  • 3db fotó a dobozról ill. annak bontásáról
  • 3db fotó a 3 jellemző munkafázisról (a humor nem kritérium, de támogatott! – ezzel is a verseny játékosságát, kötetlenségét szeretnénk hangsúlyozni)
  • 3db fotó - a kész mű legjobb arcai.
Fogunk példát feltenni, hogy lássátok miről van szó.

Zsűrizés[/size]

Nyílt szavazással történik, egyszerűen a tagoktól legtöbb szavazatot kapott mű lesz a nyertes, az év legjobb "Retro Makettje"[/size]

Egyéb[/size]

A résztvevő munkák vitatott kora esetén a szervezők megkérhetik a nevezőt, hogy igazolja a kit ’89 előtti származását, amennyiben ez nem történik meg a verseny zárásáig a munkát kivehetjük az értékelésből. Ennek ellenére semmilyen munka nem kerül törlésre - legrosszabb esetben nem lesz elbírálva, de szabadon bemutatható, ha valaki így érzi.

Díjazás[/size]

Az első három legtöbb szavazatot kapott munka egy névre szóló ajándéktárgyat, valamint oklevelet kap az eredményről. Valamint vállalja és tűri a makettező közösség szellemes és kontra-produktív megnyilvánulásait az elért eredménnyel kapcsolatban.

A "Hogyan kezdtük a hobbit?" rovatban szereplő képeken megtalálható maketteket megépítők külön díjazásban részesülnek – ez azonban még titkos!

A verseny időtartalma[/size]

A nevezés 2010. június 1-ig tart. Ekkor zárjuk a topicot. A kész munkákra folyamatosan lehet szavazni a verseny időtartama alatt.
A szavazás 2010. július 1-én zárul.

Lezárt

Vissza: “Szabályok, kérdések”