Figurás társadalom, helyzetértékelés 2014 eleje

Post Reply
User avatar
Novák Máté
Posts: 1055
Joined: 2012.03.26. 04:10

Figurás társadalom, helyzetértékelés 2014 eleje

Post by Novák Máté »

Heló!

Nem, nem tűnt fel, de nem is zavar. Mostmár biztos, hogy nem variálom át. A festés gyakorlása a cél úgyis. Hogyha nagyon szemet szúró, akkor inkább törlöm a topikot. Amúgy is egy érdektelen téma.
Last edited by Black Army on 2014.02.10. 06:58, edited 1 time in total.
Image Image

ltom74
Posts: 1513
Joined: 2009.09.09. 01:08

Re:Re:Northumbriai harcos, 54mm- Latorre Models

Post by ltom74 »

Hi

Ne töröld, már, szerintem tök jól néz ki  :great:
Annó neken is meg volt ez a figura de eladtam, mert olyan sorja ment végig a láncingen ami meghaladta a felkészültségem, hogy eltávolítsam róla. Úgyhogy nosztalgiával nézem/olvasom a topicot  ;)

A szíj tényleg mintha kicsit lent futna de jó az úgy

beczy
Posts: 117
Joined: 2009.11.15. 21:47

Re:Re:Northumbriai harcos, 54mm- Latorre Models

Post by beczy »

Nos, kedves Máté, azzal, hogy a munkádat közszemlére bocsátottad, vállaltad azt is, hogy nem csak pozitív, agyondícsérő kritikákat kapsz, hanem esetlegesen negatívakat is. Kétségkívül előbbiektől hízik az ember mája, meg növekszik az egója, csak épp semmit nem visz előre a fejlődésben. Többek között azért is hagytam fel a fórumozással (itthon és külföldön egyaránt), mert a beírók túlnyomó többsége (főként itthon) csak az elismerésre és - elnézést a megfogalmazásért - virtuális s.ggnyalásra vágyik, a kritikát nehezen viseli. Leginkább sehogy.

Egyébként az, hogy nem tűnt fel a hiba baj, de még nagyobb baj, hogy lesz.rod, ha valaki felhívja erre a figyelmedet. Nekem mondjuk tökmindegy, hogy figyelsz-e ezekre, én ettől még nyugodtan alszom. :)

Természetesen a te figurád, azt kezdesz vele amit akarsz (miként az egész topikkal is), és ha valójában csak festést gyakorolsz, akkor gondolom nem is akarod megversenyeztetni. Ha esetleg ez utóbbi valahogyan mégis előfordulna, akkor pedig bizonyára nem veszed majd rossz néven, ha ezt a zsűri esetleg pontlevonással díjazza. Merthogy ez benne van a pakliban.
Béla

ltom74
Posts: 1513
Joined: 2009.09.09. 01:08

Re:Re:Northumbriai harcos, 54mm- Latorre Models

Post by ltom74 »

Mondjuk nem azt írta, hogy leszarja...

Kár, hogy felhagytál a fórumozással mert szerettem a figuráid, nem seggnyalásnak írtam, hanem tényleg.
Szerintem meg pont a külföldi forumokon(pl planetfigure) nincs szinte semmi kritika, hanem csak a jót írják.

Amúgy se sokan festenek figurákat Magyarországon  :(
Last edited by ltom74 on 2014.02.08. 02:49, edited 1 time in total.

User avatar
Grüne Teufel
Posts: 612
Joined: 2012.03.14. 14:35

Re:Re:Northumbriai harcos, 54mm- Latorre Models

Post by Grüne Teufel »

Szerintem meg pont a külföldi fórumokon(pl planetfigure) nincs szinte semmi kritika, hanem csak a jót írják.
Azért Planeten van egy olyan fórumrész, hogy "Brutal Honesty - Critique Center", szóval az esély megvan adva a konstruktív kritikának.

beczy
Posts: 117
Joined: 2009.11.15. 21:47

Re:Re:Northumbriai harcos, 54mm- Latorre Models

Post by beczy »

Jó, pontosítok: "...lesz.rod, ha erre valaki felhívja a figyelmedet és nem javítod ki a hibát, amikor még azt könnyen megtehetnéd." Erre gondoltam, csak le már nem írtam :) Attól, hogy az én fejemben egyértelmű, nem biztos, hogy másnak is az :)

OFF
Köszi, szerintem ismerjük egymást annyi ideje - ha csak virtuálisan is -, hogy ne vegyem s.ggnyalásnak :) Gondolom feltűnt, hogy egyre kevesebben vannak, akik még küzdenek: nem fórumozik már György Laci, Demir Ali, Olivér, Krisztián... Ez baj. Pedig ezeknek az embereknek (magamat is idesorolva) van nagyon sok tapasztalatuk és tudásuk, ami ráférne a honi figurás társadalomra. Persze most is van egy-kér ember, aki hallatja a hangját és lehet is adni a véleményére, de kevesen vannak. És amíg olyanok osztják az észt a teljesen kezdőknek, akik maguk is csak egy-két összepacsmagolt figurán vannak túl (ez nem bántás, hanem tény), addig nem lesz színvonalbeli javulás. Meg kéne reformálni az egész hazai figurás életet, egészen az alapoktól kezdve...
ON
Béla

Sokolka
Posts: 4357
Joined: 2009.11.21. 01:20

Re:Re:Northumbriai harcos, 54mm- Latorre Models

Post by Sokolka »

Hát azért úgy érzem, hogy a néhány összepacsmagolt figurámmal is boldog tudnék lenni  :D ...meg a mesterből is jó nekem az osztrák, és a szubjektív elitizmust sem tartom hasznos dolognak az utánpótlásneveldében, de mindezt persze szigorúan műkedvelőként ugatom csak.

Azoknak viszont, akikben meg van a tehetség ehhez a dologhoz, azoknak tényleg kutya kötelessége megcsinálni a tőle várható legmagasabb színvonalon a munkáit. Hát nem láttátok a God Will Hunting-ot??

Szóval szerintem a küzdelem csak akkor ér többet a sza*** adott pofonnál, ha a jó irányban halad. Nem kitartás kérdése.
Most is vita kezd kialakulni egy olyan észrevételből, ami viszonylag egyszerűen javítható volna, de ha nem is faragja át, akkor sem kell a kukába dobni a figurát.
A verseny meg nagyon más tészta. Arról már nem egy topic született hiába - jó tudom ott meg éppenséggel szükséges lett volna a kitartás és küzdelem...

Máté, egy injekciós tű segítségével vissza lehet nyomkodni az elfaragott láncszemeket annyira, hogy ne legyen látható a helye, de ha tényleg csak gyakorolsz, nem éri meg a belefektetett munkát az átalakítás, szóval itt az újabb vízválasztó.
Last edited by Sokolka on 2014.02.08. 04:13, edited 1 time in total.

beczy
Posts: 117
Joined: 2009.11.15. 21:47

Re:Re:Northumbriai harcos, 54mm- Latorre Models

Post by beczy »

Tisztázzunk pár dolgot, még mielőtt Miklóson kívül más is magára venné azt, ami pont nem neki szólt. (Sőt, Miklós az egyik, akinek ezt legkevésbé kellene magára vennie.)

összepacsmagolt figura + elitista utánpótlásnevelés
Összefügg a kettő. A teljesen kezdők (értsd: "ez lesz az első figurám") sajnos sokszor olyanoktól kapják a rendkívül hasznos tanácsokat, akik maguk is alig pár készterméket tudnak felmutatni, ami nem lenne alapvetően baj, ha azok a bizonyos tanácsok nem vinnének esetleg tévútra. A fentebb felsorolt személyek (a "lista" a teljesség igénye nélkül készült) tapasztaltak már annyi mindent az elmúlt évek alatt, hogy tudják mi és hogyan működik. Tudják, hogy mit és miért csinálnak (gondolok itt pl. színelméletre: mit mivel keverünk és miért). Kitartok amellett, hogy az alapokat kell tudni nagyon és sok esetben a most tanácsokat osztogatók is csak tanulják ezeket.

önmagunkkal szembeni igényesség
Szerintem itt nincs vita, igenis el kell várni, hogy ne elégedjen meg senki a középszerűvel, hanem " tényleg kutya kötelessége megcsinálni a tőle várható legmagasabb színvonalon a munkáit".

mesterlevél
Egyesek már a témától is sikítófrászt kapnak, szóval csak ismételném korábbi álláspontom: nem egy darab papír meglététől lesz valaki jó makettező, van olyan akinek nincs mégis az adott szekció egyik legelismertebbje és legtehetségesebbje. (Írom mindezt úgy, hogy nekem is van, még mielőtt valaki elkezdene bármivel vádolni...)

versenyek
Igen, nagyon más tészta, sokan (köztük én is) sokszor próbálkoztak már reformokkal meg ki tudja mi mindennel, de ezek ilyen-olyan okok miatt elhaltak. Sajnos. Pedig fontos lenne.

és az adott figura
Fenntartom azt, hogy a szíj ebben a formában a saját súlyát sem tartja meg, de mivel az ember magának makettezik (jobb esetben) és nem a közízlésnek, természetesen azt csinál, amit akar. De ha megméretteti magát és a művét, akkor vállalja az esetleges negatív következményeket is. És továbbra is azt mondom, hogy ez jelen állapotban könnyen javítható hiba, Miklós le is írta miként.

Azt hiszem ez a téma egyébként kezd túlnőni a topikon, lehet, hogy szerencsésebb lenne nyitni neki egy külön témát, az admin pedig áthelyezhetné a beszélgetés egy részét abba.

És még egy: vitákra igenis szükség van, anélkül csak maradunk a langyos vízben.
Béla

User avatar
Novák Máté
Posts: 1055
Joined: 2012.03.26. 04:10

Re:Re:Northumbriai harcos, 54mm- Latorre Models

Post by Novák Máté »

Üdv!

Nos, látom, hogy nekem sem kell túlzásba vinni a fórumozást, ha egy egyszerű "engem nem zavar" kijelentésből arra következtetsz, hogy leszarom. Azért is tettem fel ezt a munkámat is, hogy hátha valaki kedvet kap a figurafestéshez és a versenyekre is azért fogom elvinni, hogy a szemlélődők lássák, hogy létezik ilyen is és nem "csak" a repülők és harcjárművek mellé készülnek kiegészítőként. Na most, hogy a zsűri emiatt pontlevonást ad... ez van. Lehet, hogy meg sem nézik a figurát :)

Azt, hogy a neves magyar figurázók nagy többsége nem osztja meg velünk a munkáit itt a fórumon, elég szomorú, sokat lehetne tanulni tőlük.
Image Image

MIKE
Posts: 866
Joined: 2009.09.25. 23:20

Re:Re:Northumbriai harcos, 54mm- Latorre Models

Post by MIKE »

Helló Srácok!

Észrevételeket megosztani, tanácsot adni, javaslatot tudni kell adni és fogadni is!!! Ez a legfontosabb!!
Ebben az esetben nem lehet belőle baj!
Az én észrevételem meg az, hogy egy ilyen láncinget átfaragni nem egy gyakorlatlan faragónak való feladat lenne!
Ezt szerintem ezerből egy ember, ha átfaragná! :D  
Úgy érzem ez nem elvárható mindenkitől! Vannak olyan figurák amik gyárilag javíthatóak lennének, sokan mégsem állnak neki átfaragni!
:-*

Post Reply

Return to “Munkaasztal – Figurák”