Tervei alapján az E10 tökéletesen megfelelt a szovjetek elleni harchoz, de mivel az európai üzemek romokban hevertek, a gyártást az államokba helyezték. A járművek egyes részeit azok az amerikai gyárak gyártották, amelyek a Shermanokat is, így kézenfekvő volt, hogy egyes alkatrészek cserére kerülnek és a gyorsabb gyárthatóság miatt az E10-eket is ezzel szerelik. A kész harckocsik a szabvány amerikai festést kapták (OD alapszín), szabvány amerikai jelzésekkel.
Aztán a fronton a kocsik sérültek, olykor talált német alkatrészeket is felhasználtak a leleményes amerikai harckocsizók.
Röviden ennyi ennek a makettemnek a háttértörténete. 8) Magát a makettet a Cobra klubos társaimtól kaptam tavaly születésnapomra, a gödöllői versenyen. Röpke egy hónap alatt össze is építettem, majd egy évet pihent a vitrinben. Pár hete újra előszedtem, és az építéshez hasonló lendülettel halad a festés is.
Nagyon tetszett ez a tank, de valami egyedit akartam belőle csinálni, így jött az ötlet, hogy legyen amerikai. A következőket használtam fel az otthoni maradékaimból:
- 76 mm-es Sherman lövegcső
- Sherman periszkópok
- új kipufogó M4A2-ről
- amerikai lámpák + lámpavédő vasak
- amerikai antenna.
- amerikai öntödei jelzések (Archer)
- ,30-as géppuska
Az összes szerszámot eltávolítottam, és elkészítettem a hegesztéseket. Szerencsére a beépített alkatrészekkel nem volt sok gond, tökéletesen be tudtam őket építeni.
A festés OD alap lett szürke terepmintával. A matricák a Tamiya M8 készletből vannak, minden stimmelt. A jármű neve C betűvel fog kezdődni, lévén hogy a C századba tartozik.

A festésnél igyekeztem modulálni, ködölni, gyakoroltam a pisztollyal, próbálgattam a színeket a Hatvani vegyes M4A1-hez. AZ OD picit sötét lett, a szürke kicsit világos, de ezen a járművön jó, a Shermanon már korrigálni fogom.
Az egyik hátsó köténylemezre direkt egy what if mintát festettem (erről még nincs kép), a többi köténylemezre fehér téli meszelés jön majd, hajlakkos technikával.
A lánctalpak egy régi StuG III-ról leszedett szemnkénti láncok lesznek, pont illeszkednek a futóműre.
Nagyon élveztem az építést, élvezem a festést. Hamarosan jön a sár és az olajozás. :pilóta: