M2 Halftrack+víztartály és egy Jeep 1:35 Dragon-Italeri-Tamiya
Moderátor: Rumcajsz
Re: M2 Halftrack+víztartály és egy Jeep 1:35 Dragon-Italeri-Tamiya
Ja, még mielőtt valaki hibának róná fel: a futóműzsámolyon lévő "lyukak" nem minden gyártónál fordultak elő, ezért nem is készítettem el őket.
Varga István
Up the Irons!
"-Te, Franco nem frankó!
-Hát akkó ki?"
Up the Irons!
"-Te, Franco nem frankó!
-Hát akkó ki?"
Dehogy pipállak!m7priests írta:Ja, értem mit mondasz. Hajlítok akkor egyet maratás maradékból és cserélem.McFrost írta:S, mert naggyon csíplek:
http://www.net-maquettes.com/pictures/h ... =1#afg-226
A körbe járást meg köszönöm, mentettem!
Köszönöm, Barátom!komatyi írta:Ez már döfi! Barátom
Csak így tovább!
Még a végén kedvet kapok!![]()
A kipufogót rögzítő patkó alakú bilincs csak két furaton volt átdugva és alulról meg hegesztették, vagy menetes volt a vége és csavarozták?
Nem igazán látom a képeken.
Na, csak nem egy félláncoshoz kapsz kedvet? Nem ér lepipálni a saját területemen!!!![]()
![]()
A rögzítő bilincs menetes volt és anyával rögzítették alulról.

Ehhez mit szólsz? http://www.hobbyeasy.com/en/data/re2t8x ... 2eqvd.html
Ezt rá lehetne bütykölni korai abroncsnak?
Köszönöm a jó ötleteket, Gáborom! A gumi mintázata és a felni is nagyjából stimmel. Egyébként miután összeszereltem a kerekeket és felragasztottam a helyükre találtam egy Hussar terméket, amiben van korai halftrack abroncs is....
Még lehet, hogy a végszerelés vagy festés előtt lesz alkalmam rendelni belőle. Azzal lenne igazán korai változat.
https://www.perthmilitarymodelling.com/ ... 35054.html
Tegnap este kicseréltem a kipufogó rögzítését, meg nekikezdtem a fülkének. Ott egyelőre levágtam a kannatartókat, a keletkező lyukakat sztirol lappal pótoltam, majd tömítettem. Sajnos már most látom, hogy a csiszolásnál az apró csavarfejek, zsanérok el fognak szublimálni, így majd újra gyárthatom azokat. Bár a Dragon amúgy is szegecsnek mutatja az egyébként félgömb fejű csavarokat, ezért azokba kell majd egy-egy nutot karcolnom.

Még lehet, hogy a végszerelés vagy festés előtt lesz alkalmam rendelni belőle. Azzal lenne igazán korai változat.
https://www.perthmilitarymodelling.com/ ... 35054.html
Tegnap este kicseréltem a kipufogó rögzítését, meg nekikezdtem a fülkének. Ott egyelőre levágtam a kannatartókat, a keletkező lyukakat sztirol lappal pótoltam, majd tömítettem. Sajnos már most látom, hogy a csiszolásnál az apró csavarfejek, zsanérok el fognak szublimálni, így majd újra gyárthatom azokat. Bár a Dragon amúgy is szegecsnek mutatja az egyébként félgömb fejű csavarokat, ezért azokba kell majd egy-egy nutot karcolnom.
- Csatolmányok
-
- DSCN0375.JPG (519.67 KiB) Megtekintve 1322 alkalommal
Varga István
Up the Irons!
"-Te, Franco nem frankó!
-Hát akkó ki?"
Up the Irons!
"-Te, Franco nem frankó!
-Hát akkó ki?"
Hajrá Istvánom!
Szépen alakul! Ne add fel az elképzelésedet, kell az a korai mintázatú abroncs. Nem szokványos és feldobná a vasat!
Szépen alakul! Ne add fel az elképzelésedet, kell az a korai mintázatú abroncs. Nem szokványos és feldobná a vasat!
Észre vettem valamit, lehet ez majd többször fog előfordulni 
Szóval a futóműnél a Dragon kicsit leegyszerűsítette a témát ott a nyilaknál, Az eredeti gépen ott egyértelműen egy ütés határoló/felfogó rész van??
Nem tudom pontosan, de úgy látom.

Szóval a futóműnél a Dragon kicsit leegyszerűsítette a témát ott a nyilaknál, Az eredeti gépen ott egyértelműen egy ütés határoló/felfogó rész van??
Nem tudom pontosan, de úgy látom.
Tibai Pista, azaz Doug O'Riordan alias Mason ügynök
Az a jó, ha észre vesztek valamit...néha több dolgot is. De tényleg!!!
A jelölt részen egy félgömbölyű végződés/gumibak és két-két csavar/szegecs hiányzik Dragonéknál. Ezeket nem gondoltam pótolni, mert a csavarvégek annyira aprók, hogy neki sem álltam (bár láttam olyan építést, ahol igenis elkészítette egy mikroszkópszemű kollega)
Pótolni kéne????
A jelölt részen egy félgömbölyű végződés/gumibak és két-két csavar/szegecs hiányzik Dragonéknál. Ezeket nem gondoltam pótolni, mert a csavarvégek annyira aprók, hogy neki sem álltam (bár láttam olyan építést, ahol igenis elkészítette egy mikroszkópszemű kollega)
Pótolni kéne????
- Csatolmányok
-
- m3 halftrack (26).jpg (163.02 KiB) Megtekintve 1304 alkalommal
Varga István
Up the Irons!
"-Te, Franco nem frankó!
-Hát akkó ki?"
Up the Irons!
"-Te, Franco nem frankó!
-Hát akkó ki?"
Istvánom!
A két görgő közötti összekötő gömbvas( rúd ) közepe sem olyan mint a maketten. Nincs a közepénél elvékonyítva! Azt tömíteni kéne, vagy sztirol szálra cserélni!
Hajrá Barátom!
A két görgő közötti összekötő gömbvas( rúd ) közepe sem olyan mint a maketten. Nincs a közepénél elvékonyítva! Azt tömíteni kéne, vagy sztirol szálra cserélni!

Hajrá Barátom!
- Mountainjudge
Csak egy kis plusz infót tolnék én is.
Bár nagyon szép a Dragon cucc lapított első kereke de ezen a járművön jellemzően nagy nyomással voltak felfújva az első kerekek és pont nem nagyon jellemző rá a belapulás.
Szóval a Hussar kerék ezért is javasolt.
Nekem is kéne vadásznom egy olyan szettet az egyszer majd elkészülésre kerülő M-16hoz.
Bár nagyon szép a Dragon cucc lapított első kereke de ezen a járművön jellemzően nagy nyomással voltak felfújva az első kerekek és pont nem nagyon jellemző rá a belapulás.
Szóval a Hussar kerék ezért is javasolt.
Nekem is kéne vadásznom egy olyan szettet az egyszer majd elkészülésre kerülő M-16hoz.