Pz.Kpfw. IV Ausf. F., DA.K.

Készülő harcjárműmakettek.

Moderator: Rumcajsz

User avatar
Czefi
Posts: 315
Joined: 2013.03.14. 22:57

Re: Pz.Kpfw. IV Ausf. F., DA.K.

Post by Czefi »

Köszi a tippet!

Igen, az első verzió, azaz a Tropen I lesz az. Mivel elég karakteres színek, ezért nem kevergetek,úgy döntöttem kipróbálom a Vallejo DAK colors szett színeit. Próbafújásokon biztatónak tűnt a dolog, meglátjuk mit ad élesben !

Krafter
Posts: 506
Joined: 2013.01.25. 02:34

Re: Pz.Kpfw. IV Ausf. F., DA.K.

Post by Krafter »

Köszi a választ! Az egyik gondolatom a reszelő volt, csak nem voltam biztos benne, hogy elbír-e annyit az anyag. A varrat imitálást is ki fogom próbálni.
Czefi wrote:
2020.06.16. 07:37
A kipufogót kör és íves keresztmetszetű reszelőkkel dolgoztam meg (nagyon vastag az anyaga gyárilag, bőven van mit elcsiszolni), a kis kivezető csövet felfúrtam. Mikor megvolt a kellő forma ( a horpadásokhoz érdemes ref. fotókat nézni) , megcsiszoltam 2500-as csp-vel, hogy eltűnjön a reszelés mintája, aztán középre 2rtg. tamiya maszkolót ragasztottam, közöttük nagyon pici réssel. Ebbe kentem bele a maszkolók vastagságában a revell putty-t, és frissében lehúztam a kétoldali szalagot, így alakult ki a varrat imitáció.

User avatar
Czefi
Posts: 315
Joined: 2013.03.14. 22:57

Re: Pz.Kpfw. IV Ausf. F., DA.K.

Post by Czefi »

Sziasztok!

Folytatódott a munka, a szokásos Mr. Surfacer után következett a festés, ami természetesen a valódi jármű festéséhez igazodik. A harckocsi a gyárban a szokásos páncélos szürke színt kapta, amivel aztán használták is egy darabig, és a későbbiekben, a fronton vitték fel a két színből, a RAL8000/RAL7008-ból álló terepet (korábban linkelt képeken látható, hogy még hosszú csövű variánsokból is volt, ami szürkén került ki a gyárból, és a fronton kapott sivatagi színt). A munkát tehát én is a szürke állapot megfestésével kezdtem:

Image

A festéshez a Vallejo DAK festék szettjét használtam. Az "air" kiszerelésben érkező színek szépek, a festék jól kezelhető, elégedett vagyok vele.
Sok sivatagi fotón látható, hogy a frontkörülmények között felvitt utólagos festés, nagy felületeken jön vissza a szürke. Emiatt a CM során egy keveset a későbbi álcaszínből is kapott az alapszín, hogy kissé "rokonok" legyenek az eredeti szürkénél jóval világosabb homokszínnel. A keresztek gyáriak, a DAK emblémákat a Voyager fújósablonjával hoztam össze. A Panzerwrecks22 Pz. IV fotóin többnél is látni a vezető kitekintő nyílására festett gyári számozást, ezt valami maradék matrica lapból imitáltam, a tűzoltókészülék nagyon jó minőségű matricája az Archer szettjéből származik.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Következő lépésként a kipufogót, valamint a szerszámokat festem meg. Ezután jöhet a hajlakkos, sivatagi színes mutatvány !

User avatar
liverpool
Posts: 1309
Joined: 2009.11.09. 08:04
Location: Kompolt, Heves megye

Re: Pz.Kpfw. IV Ausf. F., DA.K.

Post by liverpool »

Nagyon szép eddig! A szerszámok és a kipufogó már rögzítve vannak?

User avatar
Czefi
Posts: 315
Joined: 2013.03.14. 22:57

Re: Pz.Kpfw. IV Ausf. F., DA.K.

Post by Czefi »

Szia!

Igen, én szeretem egyben látni az egészet, a festés utáni ragasztgatást elkerülöm, amennyiben csak lehetséges. Reményeim szerint azért így is hozzáférek ezekhez, csak a torony alsó-felső elemét hagytam külön, amíg a belső teret csinálom.

Post Reply

Return to “Munkaasztal – Harcjárművek ”