Page 1 of 1

REVELL STUG III F/8 1/35

Posted: 2018.11.25. 09:17
by diwanya
Üdv mindenkinek
Mostanság a német II vh dolgok jönnek be,vásároltam bolhapiacon egy revell stug III F8 at,ez valahogy kimaradt eddig.
Bevallom a neten látott Panzermeister36 néven futó makettező építése adta a kezdő lökést ,egy téli álcás járművet szerettem volna olaj festék technikával elkészíteni,most kihagytam volna a hajlakkozást.
Sajnos a kedvező árban benne volt az is hogy a winterketten nem volt a dobozban viszont egy pattintós tristar az igen.
Az építéssel semmi gond nem volt,ez egy dragon átcsomagolás,azért pár alkatrész kimaradt a dobozomból többek között a hátsó futógörgő és a tartalék futógörgőkből is csak 1 db van,mindegy segítséggel megoldódott.
AK dunkelgelb 7028 festékkel fújtam le a gépet majd tubusos olajfestékkel raktam fel az erősen fakult téli álcát.
A szokásos rozsda és pigmentek után kész is voltam.
Egyébként én is mint sokan mások a MIG, AK termékeit használom.
köszönöm hogy megnéztétek

Re: REVELL STUG III F/8 1/35

Posted: 2018.11.30. 21:04
by m7priests
Tetszik, hogy nincs túltolva a kosz meg a kopások. A halvány meszelés is jó lett. Írnál részletesebben az olajos téli álca elkészítéséről?
Ha megengedsz néhány észrevételt: a lövegblende ferde kissé, ha jól látom? A kéziszerszámok fém részeit szerintem szerencsésebb lenne, sötétebb fém színnel, sötétszürkével vagy feketével lefesteni és aztán grafitceruzával az éleket, kiálló részeket és a használatban jobban igénybe vett felületeket "megkoptatni". A fa nyelek alapszíne jó, de egy sötétbarna olajos átmosás jót tenne nekik. Rákened az előbb említett cuccot, aztán pár perc múlva egy kivénhedt, szétálló sörtéjű ecsettel visszatörlöd, így szép kis tónust és erezet imitációt kaphatsz. Próbáld előbb egy nem használt műanyag darabon! Próbáld ki a szárazon és a hígítós ecsettel való visszatörlést is.
Hátul, alul a kipufogó mocsok viszont kifejezetten tetszik!

Re: REVELL STUG III F/8 1/35

Posted: 2018.12.09. 01:13
by diwanya
köszi az infókat, a fa részeket és a szerszámokat megdolgozom kicsit. Az olajos álca viszonylag egyszerű arra koncentráltam ,hogy csak a megbújó részeknél maradjon meg a fehér,a többi helyen hígítóval visszamostam érzékkel.Egyébként egy művészellátóban vettem a festéket, ez is tökéletes a célra.