Tóth Gábor írta:
Szia Atu,
Nagyon tetszik a munkád, bár hajókkal nem foglalkozom. (Tudom ez se az

)
A bordák nagyon szakszerűek, a kérdésem, hogy milyen technikát használtál a megfelelő -értsd a törzsbe belülről illeszkedő- forma kivágására?
üdv.
Hali,
A ketto gyàrit vettem alapul mert azok jol illeszkednek a testhez,egy papirlapra felrajzoltam a konturt és aprolékosan mindig vàgtam le bellole addig amig nem volt megfelelo az alak.Csak egy oldalt készitettem el mert abbol a màsik màr adja magàt,de a lapra elsoként feljeloltem a vertikàlis és horizontàlis irànyt és ezt alkalmaztam elsoként akkor is mikor àtjeloltem a muanyagra is.
Igen lassu és husszu munka mert maga a minta megfelelo kivàgàsa sem egyszeru,minden képpen kartonpapirt kellett alkalmazni mert annak van tartàsa és nyeklik-botlik minden felé.Mikor àtmàsoltam kovetkezet a muanyag befaragàsa,itt ràhagyàssal vàgtam ki hogy lehessen még igazita és csiszolni-mert a tobbol lehet ugye elvenni

,tehàt igy készitettem el a tarto és mervito bordàkat.Sajnos igy is volt olyan mikor a borda nem igazàn lett jo és ment a sullyesztobe és kezdhettem egy màsikat,evergreen 1 mm-es lapokat alkalmaztam.
Tovàbbà még kaptak oldalso megtàmasztàst, és a szemben lévo végek egymàst fedve illeszkednek erre azért van szukség hogy biztosan és pontosan talàlkozzon a ketto fél, a takaràsokat àtfurtam én csapott illesztettem bele ( evergreen 1,5 mm) ,ezàltam mondhatni 100%-ban kizàrtam a bàrmilyen jellegu elmozdulàst,persze ehhez még az is kell a tovàbbi épités soràn hogy nem alkalmazom oldoszeres ragasztott mert az a muanyag deformàcio alapja foképpen olyan ezetekben mint nàla lesz ahol jelentos mennyiségu kivàgàs és csoszolàs fog még jonni.
Remélem értheto voltam
Jo makettezést.