Úgy gondoltam, a történelmi témák helyett most kicsit más vizekre evezek figurakészítésben.
A Warhammer Fantasy fantáziavilágában kedvenc szereplőim a skavenek, az aranyos, puha szőrű a velejéig gonosz patkányemberek. Ők a világ alá fúrt hatalmas alagútrendszereikben élnek, és idejüket a felszínlakók zaklatásával, illetve az erre való készülődéssel töltik. A szent cél érdekében megdöbbentő létszámban harcba hajtott patkányszaporulat mellett furfangos gépezeteket, szörnyű betegségeket, csendben lopózó orgyilkosokat és mutáns szörnyetegeket sem átallanak bevetni. Igazi patkányként azonban az intrikák világában is otthonosan mozognak, csak sajnos a minimum duplán-triplán megcsavart átverésekkel nagy százalékban saját, magasabb pozícióban álló, vagy veszélyesnek tekintett fajtársaikat célozzák meg, így összességében lassan jutnak egyről a kettőre.
Egy ilyen kis rosszcsontot tervezek most kifesteni. Nem ez lesz az első, TTQ-ban (table top quality) már csináltam néhányat, pl őket:

A színsémát ezekhez hasonlóra képzelem el, de most inkább egy vitrinbe szánt példányt akarok festeni, amit magam faragtam. A mostani, hivatalos skaven modelleknél kicsit vaskosabb, de direkt csináltam ilyenre, a kettővel ezelőtti kiadású modelleik sokkal jobban tetszenek, inkább azokra akarna hasonlítani.

Három darabból áll, a test mellett a kard és a pajzs külön alkatrész.

Műgyantából ki lett öntve, és összerakva, valahol itt tart most: