Ansaldo
Moderátor: Rumcajsz
Re: Ansaldo
Sziasztok!
Ezen a kérdésen én is sokat gondolkodtam, mivel ez a "vas" a Bronco CV 35 készletből hiányzik, viszont minden magyar (és gondolom olasz) harckocsin ott volt.
Szerintem ez tartotta meg a kinyitott búvónyílások fedeleit, hogy azok ne közvetlenül a motorháztetőre feküdjenek fel. Csatolok két képet, ezeken elég jól megfigyelhető, hogy a kinyitott fedelek "lógnak" a levegőben, valószínű ez az alkatrész tartja őket.
Aztán lehet, hogy tévedek...
Üdv: Geri
Ezen a kérdésen én is sokat gondolkodtam, mivel ez a "vas" a Bronco CV 35 készletből hiányzik, viszont minden magyar (és gondolom olasz) harckocsin ott volt.
Szerintem ez tartotta meg a kinyitott búvónyílások fedeleit, hogy azok ne közvetlenül a motorháztetőre feküdjenek fel. Csatolok két képet, ezeken elég jól megfigyelhető, hogy a kinyitott fedelek "lógnak" a levegőben, valószínű ez az alkatrész tartja őket.
Aztán lehet, hogy tévedek...
Üdv: Geri
- Csatolmányok
-
- A2.jpg (72.05 KiB) Megtekintve 2759 alkalommal
-
- A1.jpg (71.95 KiB) Megtekintve 2759 alkalommal
- somogyi lászló
a kinyitott ajtok úgy logtak ahogy voltak, , még annyi se volt , hogy a zsanér hátulja felfeküdt volna tetölemez szélére, kint volt a széle vonalán túl a a zsanér forgó pontja . Egyébként egy csomo kocsin nem volt rajta , sem nálunk sem a taljánoknál.Az elsöt simán levették mert két csavar tartotta , a hátsot nem mert az szegecselve vol.De igy volt rá málházva az álvány , benne van az olasz használati és kezelési könyvben az össszes varia ,.
- Csatolmányok
-
- i6l074.jpg (187.72 KiB) Megtekintve 2738 alkalommal
-
- CARROLv.jpg (89.56 KiB) Megtekintve 2738 alkalommal
-
- AAAN38.jpg (172.28 KiB) Megtekintve 2738 alkalommal
-
- 2YPEczmToP.jpg (63.59 KiB) Megtekintve 2738 alkalommal
Szia!
Lehet, hogy igazad van, a tévedés jogát fenntartom :-)
Sajnos most nem tudom átnézni az Ansaldos képeimet, de nekem nem rémlik olyan magyar kocsi, amelyiken ez a bizonyos alkatrész (bármi legyen is a funkciója) ne lenne rajta, kivéve azokat, amelyek éppen szerelés/javítás alatt álltak.
Tudnál esetleg feltölteni olyan képet magyar kocsiról,amelyiken egyértelműen megfigyelhető, hogy leszerelték ezt az alkatrészt?
Üdvözlettel: Geri
Sajnos most nem tudom átnézni az Ansaldos képeimet, de nekem nem rémlik olyan magyar kocsi, amelyiken ez a bizonyos alkatrész (bármi legyen is a funkciója) ne lenne rajta, kivéve azokat, amelyek éppen szerelés/javítás alatt álltak.
Tudnál esetleg feltölteni olyan képet magyar kocsiról,amelyiken egyértelműen megfigyelhető, hogy leszerelték ezt az alkatrészt?
- somogyi lászló
Nem , honv. olyant tudnék amire fel se szerelték ,
Ha honv. ansaldot akarsz szerintem pótold.Bár szerintem a bronco adja valamelyikhez ,vagy talán mindhez, meg kell nézni.
Ha honv. ansaldot akarsz szerintem pótold.Bár szerintem a bronco adja valamelyikhez ,vagy talán mindhez, meg kell nézni.
- Csatolmányok
-
- fortepan_43877 másolata.jpg (126.26 KiB) Megtekintve 2704 alkalommal
-
- fortepan_43870lud másolata.jpg (184.08 KiB) Megtekintve 2704 alkalommal
Lehet, hogy csak oda rakták miután leszedték, csak nekem nem jön össze az alakja.Sokolka írta:Köszönöm szépen! Tényleg nagyon hasonló az egész részegység, de nem értem a funkcióját ott?
Üdv
Á
Nem leszerelték, az olaszok egy idő után nem málházták a géppuska állvány és nem szerelték fel a rögzítését sem.Geri írta:Szia!
Magyar viszonylatban azokon a kocsikon, amiken az ásó és a feszvas a hátlemezere van málházva, nem volt fent az állvány rögzitője. Kivétel ez alól persze lehet, mert szerintem össze-vissza javítottuk a kocsikat.
Üdv
Á
Egy ismert fotó és a párja az Ebayről.
Üdv
Á
Üdv
Á
A H-167-es Ansaldo pályafutása ismert? Úgy néz ki, mintha olasz rádiós kocsi lenne magyar parancsnoki toronnyal. Lehet, hogy az olaszoktól kapott rádiós kocsikba rakták az R/5 adókat és ezek voltak a rádiós kocsik ? Viszonylag ez lenne a legegyszerűbb átépítés.
Üdv
Á
Üdv
Á
Rádiókísérletekre két kocsit küldtek tudtommal, ezek kaptak a pótgörgők helyére elsőként ládákat. (CV-35a változatok) R/5-ösről nem tudok Ansaldoban. A H-167 Ludovikás anyag volt végig.
I.
I.
Köszi szépen.
Módosítanom kell a kérdést, ez a két csavar minden Ansaldon megtalálható?
A magyarok közül látszik a H-167-en és a kubinkai kocsin is. Az olasz kocsikon is van szép számmal, de nem látom semmi funkcióját azt leszámítva, hogy kb. itt van az olaszoknál az antenna.
Az R/5 beszerelése az Ansaldoba a Kivonat az R/5 és R/5a rádiókészülék műszaki leírásából c. segédletben (1942) szerepel.
Üdv
Á
Módosítanom kell a kérdést, ez a két csavar minden Ansaldon megtalálható?
A magyarok közül látszik a H-167-en és a kubinkai kocsin is. Az olasz kocsikon is van szép számmal, de nem látom semmi funkcióját azt leszámítva, hogy kb. itt van az olaszoknál az antenna.
Az R/5 beszerelése az Ansaldoba a Kivonat az R/5 és R/5a rádiókészülék műszaki leírásából c. segédletben (1942) szerepel.
Üdv
Á