Re: Mosonmagyaróvár - 2010. április 9-11.

Kaktusz
Posts: 62
Joined: 2009.09.21. 08:38

Re: Mosonmagyaróvár - 2010. április 9-11.

Post by Kaktusz »

Tisztelt Tábor Áron!
A válaszok a kérdéseidre:
1, Lefektetésre került a pontozásos versenyek szabály rendszere, .............................
Én is megköszönöm a munkádat, bár tudom, nem nekem…..
Magó Károly
Korrekt, pontos, még egy "nem makettező" számára is érthető, tökéletes hozzászólás. Köszönet érte!
Image "A hídon akkor kell átmenni, amikor odaér az ember."

User avatar
Vadász
Posts: 4513
Joined: 2009.09.09. 07:47
Contact:

Re: Mosonmagyaróvár - 2010. április 9-11.

Post by Vadász »

Én már megint nyertem, egyszerűen azért mert ott lehettem!!! :yes:
Csak néhány gondolat az értékelésről.
Én mind az ezervalahány munkának adnék egy aranyat!
Amit azonban végképp nem értek, hogy kategóriánként miért nem kerül kiosztásra az összes lehetséges díj??
Mi példul az -előzetes eligazításkor elhangzottak szerint- összes díjat kiosztottuk.
Csak egy példa, természetesen konkrét munkát nem említve, a 32-es repülőknél ösznye-visznya csak kettő díjazott makett volt? :unsure:
Én sikeresnek értékelem az 1-2-3 rendszer felváltását az arany-ezüst-bronz szisztémával.
a meghírdetett 56 kategóriában alaphelyzetben 168 db díj kiosztására lett volna lehetőség.
ezzel a rendszerrel 251 db díja tudott a zsűri kiosztani.
Ebben az adatban nincsenek benne az EU kategória díjai és a különböző különdíjak.
Ez a 1163 versenymunkára vetitve azt jelenti, hogy a benevezett munkák 20%-a díjat kapott, azaz minden ötödik.
Ez nem hinném, hogy kevés lenne.
Az 56 kategóriában 113 db arany elismerés lett kiosztva, volt olyan kategória, ahol csak arany érem került átadásra!
Szerintem ezekben a kategóriákban három ember távozott nagyon boldogan.Az új rendszer (három éve vezettük be) lehetőséget ad arra, hogy ne egymást gyözzük le, hanem elmondhassuk hogy "én is olyan jó munkát építettem mint te".Még valami.
Két éve elindult egy folyamat. A mester-hobbí felosztással. Ennek bevezetésére két lehetőség van.
Az egyik a drasztikus, amelyben a változtatás hirtelen éri a már tradicionális hozzánk látogató külföldieket. A másik egy udvariasabb, lassabb, amelynek fő terheit a hazai makettezők viselik. Idén nem köteleztünk egyetlen külföldit sem arra, hogy a korábbi mosoni eredmények alapján a mester kategóriában induljon.
Mi a második verziót választottuk, és úgy érzem hogy jól döntöttünk. A vendégek elkezdtek kérdezősködni, hogy mi is ez a rendszer, és a kérdésekből látszik, hogy meg is értették. Az egy másik kérdés, hogy mennyire fogják elfogadni. Ezért elkezdtünk egy párbeszédet velük. De a lényeg megtörtént, kérdeznek.
Biztos vagyok benne, hogy ez nem lesz könnyű menet, mert mint annyi másban, a makettezésben is két szemlélet határán, ütközőzónájában vagyunk. Ebben megvan annak a lehetősége is, hogy a két szemlélet pozitív oldalait összehangoljuk.
Image

Archy
Posts: 20
Joined: 2009.10.08. 07:51
Contact:

Re: Mosonmagyaróvár - 2010. április 9-11.

Post by Archy »

Kedves Karcsi!
Köszönöm szépen a válaszokat! Nem volt minden részlet tiszta, illetve pár dolgot félreértettem, és ebben a hitben vártam az eredményeket, ezért is nem értettem. Így most már minden egyértelmű.
Mindezek ellenére a mosonmagyaróvári zsűrizés mindig a legnagyobb megtiszteltetés, idén is így volt, és igyekeztem a munkát legjobb tudásom szerint végezni, még ha a pontozólap nem is tartozik a kedvenceim közé.
Mégegyszer köszönöm a válaszokat!

A verseny jó hírének megőrzése érdekében kérem az arra jogosult moderátorokat, hogy ezt az egészet Béla kérésének megfelelően helyezzék át a zsűrizésről szóló megfelelő topicba. Köszönöm!
Áron
Image

Elektrolakatos
Posts: 490
Joined: 2009.09.30. 08:37
Contact:

Re: Mosonmagyaróvár 2010

Post by Elektrolakatos »

Sziasztok!

Szólnék én is pár szót, mint a nevezés, értékelés, nyomtatás technikai részéért felelős személy. Egyben betekintést kaphat mindenki a pontértékelés/helyezés menetébe is.

Szombaton a nevezés zárása után, felköltöztünk a technikával egy nyugodtabb helységbe, mint az aula.

Ide három óra körül kezdtek beérkezni az első pontozólapok.

A csapat:
Zsűritől: Vadász Pista, Magó Karcsi,
Pelikántól: Szűcsné „Asheron” Maca, Jancsóné Snoopy” Gizi, Jancsó „Misike” Misi,
Móvártól: Kudera Laci, plusz két fő
MOK-tól: Szabó „Szati” Tibi, Kiss „Gabi” Gabi, Hara „Gerezit” Gergely, Hara „Elektrolakatos” István
Bolyaitól: Szabó „Dave” Zoli, voltunk.

A beérkezett lapokat Vadász csoportosította hármasával össze, majd Gabival és Szatival mi vezettük fel a pontértékelő programba, Ez egy Excel tábla, a beütött pontok darabszámából százalékértéket hoz ki.

Mikor egy adott kategóriával végeztünk, ezt a táblázatot kinyomtattam és továbbadtam Vadásznak. Ő, ezeket csökkenő sorrendben bediktálta Macának, és Gizinek a „Helyezés” táblázatba. Ez a program a nevezési adatbázis alapján, hozzárendeli az értékelt munka sorszámához tartozó, a nevezésnél megadott adatokat.

Amikor mindegyik kategória elkészült, és bekerült a rendszerbe, Magó és Vadász a „Helyezés” táblázatban leellenőrizte, hogy az előre felállított százalékhatárok alapján melyik munka, milyen helyezést ért el. Ekkor kerültek törlésre a limitet el nem érők.

Ebből adódóan, volt kategória, ahol a zsűri hiába pontozott le több makettet, mivel a százalékok alapján csak két-három munka került helyezésre.

Valamint itt derült ki, hogy van három kategória, amiből kettőt, rövid megbeszélés után, újra kellett zsűriztetni. Illetőleg a harmadikat, ami Mesterben volt, és nem volt egyértelműen értelmezhető a pontozólap, átellenőrizni.

Mikor mindezek is kész lettek, este kilenc körül Vadász és Magó elköszönt és elmentek.

Ekkor kezdtük el az Oklevelek nyomtatását, a táblázat alapján. Az első néhány lap sikeres elkészülése után, fél tízkor, mi is elköszöntünk, és Kudera Laci felügyeletével, plusz két Móvári fiatalra bíztuk a továbbiakat.

Vacsora+egy vidéki út után, éjjel fél egy környékén, Gerivel még visszamentem leellenőrizni, hogy áll a nyomtatás.

Minden rendben zajlott, időközben Egressi Andris is feljött, és nehezményezte, hogy van kategória, ahol kevés díj kerül kiosztásra. Elmagyaráztam neki, hogy az előre meghatározott értékrend alapján, ennyi munka ért el eredményt. Ezt másnap, Magó és Vadász is elmondta neki, és ő ezt megértette. Mint utóbb kiderült, az indított munkák ötöde kapott valamilyen helyezést, ami szerintem egy jó arány.


Ez volt az első alkalom, hogy személyesen végig ott voltam a munkák beérkezésétől, a díjazottak okleveleinek nyomtatásáig. Az ott lévőkkel együtt, kijelenthetem, hogy minden rendben, problémamentesen zajlott.

A pontozólapokon szereplő adatok alapján készült listák, megtalálhatóak nálam is, valamint még azoknál, akik kaptak a táblázatok mentéséből.

Én, a „Helyezés” tábla alapján, már itthon állítottam össze a „Díjazott” listát, ami a végső ellenőrzések után felkerült a fórumokra.

Bárkinek kérdése lenne, nyugodtan tegye fel, ne fojtsa vissza!

Üdv:Elektro
1942-ben ismertem meg Dániel Zoltánt. Egy ismerősöm, aki az Autógyárban dolgozott, név szerint Galván Tivadar mutatta be nekem mint illegális kommunistát, akinek társaival együtt rejtekhelyre van szüksége

Post Reply

Return to “Zsűrizés a hazai versenyeken”