Diákok bevonása az Egyesületi munkába

Párbeszéd a magyar makettező életet érintő kérdésekről.
Post Reply
Gabi
Posts: 33
Joined: 2009.10.23. 03:25

Diákok bevonása az Egyesületi munkába

Post by Gabi »

Sziasztok!

Az új oktatási törvény alapján a 2016-ban érettségiző diákoknak kötelező 50 óra közmunkát végezni, ez előfeltétele lesz az érettséginek.
Utána érdeklődtem a dolognak, és a MOK-hoz hasonló Közhasznú Egyesületek jogosultak igénybe venni ezt a közmunkát. Mindössze annyi a tennedő, hogy egy szerződést kell kötni az adott középiskolával, amelyben természetesen rögzítve vannak a feltételek. Ezután az iskolában az ezzel megbízott személynek időben jelezni, hogy mikor, milyen célra és hány gyerekre van szükségünk, és ők biztosítják. Utólag csak annyi a dolgunk, hogy le kell igazolni a tanuló idejét.
Természetesen itt olyan dolgokra gondolok, hogy könnyebb pakolás, őrzés, útbaigazítás, egyéb segítségek. Én már megkötöttem itt helyben a szerződést, javaslom a többi Egyesületnek is, hogy vegyék fel a kapcsolatot, mert a versenyek idején hasznos segítség tud lenni, és ez ingyenes.
Itt találtok némi információt ezzel kapcsolatban, innen kaptam én is a választ, hogy jogosultak vagyunk igénybe venni, és utána kötöttünk szerződést:

http://kozossegi.ofi.hu/Contents/ShowCo ... t%C3%A9sek

Ha bárkinek kérdése van, akkor nyugodtan forduljon hozzám.

Gabi

Post Reply

Return to “Kerekasztal”