Szia Karesz,
Én is igyekszem a putty-t kis helyen felvinni, de és most jön a de: Ennél a makettnél nagyon sok rést kellett először műanyag darabkákkal pótolni, majd egy nagyobb sávban a putty-val, mert a felületek nem voltak egy síkban. Ezért, hogy ne legyen majd látható fénytörés és kis pukli, ezért messzebbről kezdtem a tömítő használatát.
A G-10-es Messernél is sajnos a törzsön nagy folt kellett, hogy a felület egységesnek hasson a tömíteni kínánt rés és a már adott műanyag felületek között. Természetesen csiszolások után visszakarcolom a paneleket, meg amit kell még, de ez már tényleg nem lesz olyan, mint a gyári panelezés, csak immitáció ...
Sajnos más ötletem nincs ezen illesztési hibák kijavításához. Én sem szeretem, de ma már bátrabban nyúlok a maketthez, mint pár éve. Valahogy mindig csak ki tudom javítani és a végeredményben csak pozitívan jelenik meg pl. a sok tömítés is.
A színezett Eduárd belsőket nem szerettem eddig. Most viszont szimpatikussá vált, mivel az a sok kis apró felírat immitáció és jelzés, ecsettel nem igazán oldható meg véleményem szerint.
Én a gyantát azért szerettem jobban régebben, mert a 3D-s hatás csak jobban érvényesül így, viszont festeni nehezebb, az biztos.
Én most már kipróbáltam mind a kettőt és rájöttem, hogy az előnyei és hátrányai mindekettőnek megvannak.
Ma már mind a kettő tetszik és ha tehetem érdemesnek látom a gyanta alapot Eduarddal kiegészíteni
Pl. a hevedereket nem szeretem gyantából ráöntve az űlésre, annál inkább szeretem maratásból készíteni