MAKETT.ORG

A világ kicsiben
Pontos idő: 2010.09.05. 05:28

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 46 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: FW-190 A-8 Hasegawa 1:32
HozzászólásElküldve: 2010.07.26. 21:57 

Szia Roli, Igen jól látod :) bár nem surfacer, hanem Tamiya putty kicsi etilacetáttal hígítva, mint a surfacer.
Egy kis csiszolás még és kész is a tömítés. Jó ez a Hasegawa makett, legalább is eddig rendben van :thumbup:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.07.29. 22:07 

Kezd kialakulni a kép, hogy milyenre festem :)

képek később, most várom az Eagle A-8/R2 -es átalakítóját. Addig amíg megjön persze még dolgozom rajta. Holnap talán már haladok annyit, hogy érdemes legyen képekkel illusztrálni

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.07.29. 23:19 

:thumbup: Remek!

Csak egy ötlet: :shifty: "Eismeer" :yes:
Gyakorlatilag a legszebb gépek, csak valamilyen érthetetlen okból kizárólag a Dackelhund-okat nyomják...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.07.30. 18:04 

Igen, én is gondolkodtam egy "Eismeer" -en, de találtunk érdekesebbet. Egyelőre annyit, hogy egy JG 300 -as gép lesz.
Hétfőn kapok róla anyagot.
Amit én készítek el, az az egyik Bretschneider-gép lesz, nem a piros 1-es az ismertebb, amit felraktam a topik elején, hanem egy másik, a piros 16-os, egyéni felírattal szintén.
Még senki sem adta ki matricában - így majd a HAD új ívén rajta lesz már ez is, 3 másik különlegesség társaságában :thumbup: de ez még kidolgozási fázisban.

na makettezek már egy kicsit, este talán képek is lesznek

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára HADvezér 2010.07.30. 18:06-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.07.30. 18:06 

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.08.02. 12:43 

Ennyit haladtam a hétvégén:

Elég rázós volt az orr rész illesztése és amint látni is lehet, akadt jócskán tömíteni való. Igyekezetem a felső részre pozicionálni, mondván: alul könnyebb lesz majd csiszolni. Kimartam a gépágyúk helyét, mivel a kész maketten üresen fog maradni. Igyekeztem a lemez hatást megjeleníteni, majd kiderül a végén, hogy sierült-e ;-)

Egy kicsit féltem az orr illesztésétől. Sokszor próbáltgattam ragasztás előtt és így sikerült a legkevesebb hibával illeszteni... azért mind a Putty, mind a potlásnak bereszelt műanyag forgács fogyott rendesen... :wacko:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.08.02. 12:46 

kicsit rémisztő a sok putty, de remélem a végére ebből semmi sem fog látszani :thumbup:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.08.02. 15:14 

Üdv!
Nagyon tetszetős munka:)

Két kérdésem lenne:

Mi a tapasztalatod a színezett eduard belsővel? Nem volt olyan érzésed, hogy kicsit helyetted dolgoznak...vagyis ezzel az előfestéssel elveszik a lehetőséget a saját munkától? Bár úgy látom utána filterezted gazdagon és ettől nagyon természetes hatása lett!!! ...és az is kétségtelen, hogy ilyen szépet kézzel festeni nem lehetne...

A másik...van valami oka, hogy ilyen kiterjedt felületeken használod a puttyt? Én mindig igyekszem leginkább a résekre és egyenetlenségekre koncentrálni, hogy minél kevesebb panelvonalat tömítsek el...Nálad pedig azt látom hogy elég komoly felületméreteket borítasz be vele...
Karesz

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.08.02. 15:48 

Szia Karesz,

Én is igyekszem a putty-t kis helyen felvinni, de és most jön a de: Ennél a makettnél nagyon sok rést kellett először műanyag darabkákkal pótolni, majd egy nagyobb sávban a putty-val, mert a felületek nem voltak egy síkban. Ezért, hogy ne legyen majd látható fénytörés és kis pukli, ezért messzebbről kezdtem a tömítő használatát.

A G-10-es Messernél is sajnos a törzsön nagy folt kellett, hogy a felület egységesnek hasson a tömíteni kínánt rés és a már adott műanyag felületek között. Természetesen csiszolások után visszakarcolom a paneleket, meg amit kell még, de ez már tényleg nem lesz olyan, mint a gyári panelezés, csak immitáció ... :(

Sajnos más ötletem nincs ezen illesztési hibák kijavításához. Én sem szeretem, de ma már bátrabban nyúlok a maketthez, mint pár éve. Valahogy mindig csak ki tudom javítani és a végeredményben csak pozitívan jelenik meg pl. a sok tömítés is.

A színezett Eduárd belsőket nem szerettem eddig. Most viszont szimpatikussá vált, mivel az a sok kis apró felírat immitáció és jelzés, ecsettel nem igazán oldható meg véleményem szerint.
Én a gyantát azért szerettem jobban régebben, mert a 3D-s hatás csak jobban érvényesül így, viszont festeni nehezebb, az biztos.
Én most már kipróbáltam mind a kettőt és rájöttem, hogy az előnyei és hátrányai mindekettőnek megvannak.

Ma már mind a kettő tetszik és ha tehetem érdemesnek látom a gyanta alapot Eduarddal kiegészíteni :-D :thumbup:
Pl. a hevedereket nem szeretem gyantából ráöntve az űlésre, annál inkább szeretem maratásból készíteni :thumbup:

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára HADvezér 2010.08.02. 15:59-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.08.02. 15:54 

ez egy új szerszámos hasegawa fóka? ennyire sz@r lenne?

Kép Kép

www.kp-models.com
www.smer.hu

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 46 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]