Még mindig talányos a fotó...
A német egyenruha alapján én is a háború második feléhez kapcsolnám, de akkor már nem lenne Pz II-es a képen, így arra lehet következtetni, hogy nem az első vonalban teljesítő katonákról van szó, vagyis akár tartozhatna a magyar megszálló erőkhöz. Az 1942-es év nem szerepel „hivatalosan” a képpel kapcsolatban (vagyis eddig nem tudjuk, hogy van-e hozzá eredeti felirat), azt én írtam korábban a lehetséges variációk között - ,hogy vagy 1. tábori páncéloshadosztály, vagy a később ukrán-lengyel területen feladatot teljesítő megszálló erőkhöz tartozhat a gép.
Egyébként ismert a magyarokkal ott, szintén megszálló /rendfenntartó feladatot ellátó németek csapatok hadianyaga, melyből átadhattak egyáltalán ad hoc Pz II-t?
Csak halkan kérdezem, hogy a tornyon ülő honvéd véletlen már nem pantallót visel, ugyanis a bokája körül minta eltérést látnék?!
Azért tettem fel többször is ezt a „hadijel” kérdést, hogy egyértelmű a harckocsi magyar léte (mert nincs fekete alapja!)?? Bár igaz, nem balkenkreutz van rajta, de nem maradhatott meg valamilyen oknál fogva ez a régebbi német jelzés? S ez is egy fotó ahol csak felkapaszkodtak a honvédek egy kép erejéig, - pl. a rohamsisakos katona miatt a toronyba – s annál is inkább, mert nincs a képen gépesített egységre jellemző egyenruha/fejvédő…
De ezek megint csak tézisek.

Pontosabbat valóban a könyv szerzője, vagy a kép tulajdonosa adhatna…