MAKETT.ORG

A világ kicsiben
Pontos idő: 2010.09.09. 14:13

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 39 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Uaz-452 minimanfactory
HozzászólásElküldve: 2010.01.04. 16:34 
Adminisztrátor

Hátha van rá referencia, akkor maradjon a kerítés ;) A hordó meg, elmegy. A lényeg a kocsi!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.01.04. 18:26 

Bár nem harcjárművezek, de mivel éveken át volt "szerencsém" a laktanyáink hátsó traktusában ilyesmiket látni, így bátran mondhatom, nagyon jól sikerült a vignetta és ami számomra fontos, mértéktartó.
Az előttem szólókkal ellentétben én az oszlopokat nem kifogásolnám. Számomra azok a fotók alapján élethűnek tűnnek, ellenben a dróthálót túl sűrűnek találom. Én a hordót kivenném és helyette egy-két félig szétrohadt autó alkatrészt (valamilyen katonai típusról), vagy néhány gumiköppenyt tennék. Így fokoznám a leépülés érzetét. :evil:
De ismétlem így is mutatós darab.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.01.04. 20:14 

Köszönöm szépen Tibor bá ha nem haragszol a hordó brojekt folyamatba van egy tartalék Uaz ajtóm a hordónál az is jobb .

Tisztelettel Zoli

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.01.04. 21:43 

Szia!

Gratulálok, szép munka!

De engedj me néhány épító jelleggel elejtett észrevételt:
- nem tudom, szándékos-e az alap fekete rászének az egyenetlen felülete, de tapasztalatom szerint a zsűri nem igazán díjazza ezt a megoldást. Elkapkodott, befejezetlennek tűnik.
- az alap és a talaj találkozása néhol elvált, ezt ha lehet, szerintem még javísd ki.
- a növényzetbe talán kicsit több színt lehetett volna belecsempészni, még akkor is, ha sz őszi-téli érzetet akarod kelteni, párhuzamosan az elmúlással.
- az UAZ-t szépen feljavítottad, pótóltál olyan dolgokat, melyek nem voltak az alapkészletben, és igy nyitott állapotban látszanak. Viszont nekem úgy tűnik, hogy az oldalablakok gumikereteit összekented zöldel. Ez nem baj, mert újrafesthették, és olyankor ez a honvédségnél gyakran előfordult, de akkor ezt a karosszérián is láttattam volna, egy két helyen levelekben leváló festégréteggel.
- a tanksapkát meg alu színűre csináltam volna, amiről jól lepattogzott a zöld festék.

Ezek csak apróbb ésrevételek, melyek semmit nem vonnak le az általad elvégzett munka minőségéből. Csak így tovább, szép lett :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.01.05. 14:35 

Szia Polar!

A talpazat oldala szándékosan egyenetlen-nekem tetszik- :D eddig szinte az összes makettem egyenletes sima oldalfalú talpra került próbáltam valami mást kihozni lehet, hogy nem tetszik mindenkinek,de remélem maga a makett igen az a fontos.
próbálok még egy kis színt becsempészni hisz igazad van az ősz is színes a kocsi alatti föld színe még nem végleges.

Üdv: Zoli

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.03.10. 13:02 

Sziasztok!

Végre megjöttek a hordók és készítettem egy korabeli lámpát kérem a véleményeteket.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.03.10. 18:52 
Adminisztrátor

Szia!

Elsőre észre sem vettem, de visszanézve a korábbi képeket látom, hogy bevontad az alapot fa mintás tapétával. Sokat dob rajta. A felirat kicsit túl nagy, de lényegtelen. Én abba a táborba húzok, aki a fekete alapon fehér szöveges táblákat kedveli.
Az új hordók szépek, érdemes volt változtatni.
Szerintem egy dolog neuralgikus a munkáidon, mégpedig a növényzet. Tudom, hogy ezen is gaz van, de vagy a mérete, vagy a színe nem jó általában a növényeidnek. Biztos, hogy a valóságban nem hatnak ekkorának ezek a kalászosok, de a színük lehetne tompább. Nyilván ez is ízlés kérdése, csak azért írom le mert ezt veszem észre mint zavaró tényezőt. Azt sem mondanám, hogy legközelebb csinálj sivatagot, de esetleg valami apróbb fűcsomós, kopárabb diót, vignettát megnéznék tőled majd.

Gratulálok! Azt hiszem az UAZ-os munka letudva ;-)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.03.10. 20:46 

Szia kérésed meghallgatásra talált mivel tervezek egy kilőtt king tigert és ahhoz egy kopár környezetet terveztem.
Életbe nem hatnak annyira élénknek a színek szerintem jól kiegészíti a zöld Uazt igaz ez az én véleményem.

üdv: Zoli

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.26. 14:57 

Szép lett, bár én majd aktív állapotban szeretném megépíteni a miénket.
Annyit hozzáfűznék, hogy a felnit feketére festették, gyárilag is.
Kirázta az életet is az emberből, de tűzön-vízen elment, ha kell (és karban tartottad)!
1994-95 sorkatonai szolgálatom jó idejét töltöttem a képen látható mentővel, bár én S.H.Ü.-voltam (Segélyhely Ügyeletes) szolgálatban, E.Ü.-katonaként (tökös nővér) sokat jártunk vele (elengedhetetlen kelléke volt a pia becsempészésnek ablakmosó tartály, kivehető ülés alatt de a tuti az infúziós üveg volt), sajnos a Szajoli vonat katasztrófa is ebbe az időszakba esett (Kint voltunk ott is).
Nem ez volt az első találkozásom a típussal, mert katona családban nőttem fel Nagyorosziban.
Ez a kép leszerelésem előtt készült, a Szolnoki 89. Vegyes Szállítórepülő Dandár mentőjárműve a Gyengélkedő (Gyengusz) előtt.
Rendszáma: HS 24-54 (a másik 24-58).
Juhász Gábor (75-ös)
Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 39 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]