Figura újdonságok, Harcjármű újdonságok, Könyvajánló újdonságok, Újdonságok

További IDF újdonságok

Az izraeli haditechnika kedvelőinek nem lehet oka panaszra, úgy tűnik, az elmúlt néhány évben imáik meghallgatásra találtak. Az eddig csak full gyantából vagy gyanta átalakítóval megépíthető járművek sorra jöttek ki a fröccsöntő szerszámok alól.

Az Academy, a Meng és  HobbyBoss egymással versenyezve hozta ki a különböző Merkava változatokat, melyekre természetesen a különböző feljavítő készleteket (Blast, Legend stb.) és maratásokat (Eduard, ET, Voyager stb.) gyártó cégek is lecsaptak.

A Tamiya sem akart kimaradni a buliból, előbb a Shermaneket vette kezelésbe (M1, M51), majd a T-55-ből csinált Tiran 5-öt , alaposan feljavítva a régi készletet. A fentebb említett cégek mellett a koreai DEF és a D-Toys is gyárt ezekhez feljavítókat. Az izraeli Shermanekhez kiváló referenciákat találunk a Sabinga Martin kiadó kínálatában. A cég figurákat, matricákat és tároló dobozokat is gyárt.

8fd35f49_c5a9b1e2baafc8af_img_1702con_uwCNKZdm35028-1con_QbjRjM

A legnagyobb durranás mégis talán a Meng D9R Doobija. Az eredetileg civil munkára tervezett monstrum az extra páncélozásnak köszönhetően jelentős túlsúlyt mondhat a magáénak. A dobozból elkészíthetjük az amerikai változatot is. A kínai  Voyager az alapkészlet mellé elkészítette a “rácsot” is, ennek felhelyezése gyakorlott kezet és erős idegzetet kíván.

D9(2)

35604 35607

A koreai Legend eddig csak full gyantában adta a Pumát, az újratervezett készletükkel az AFV Club Centurionjának alvázára építhetjük a járművet.

Az M109 Paladinból eddig is lehetett Dohert építeni a cseh Goffy és az olasz Royal Model készleteivel, de most a Legend és a cseh BlackDog is beállt a sorba.

con_wUSLh8

Ha már BlackDog, a számos szépen kivitelezett izraeli figura mellett most már Zelda2 átalakító is van a palettájukon, ezt eddig csak a HKCW gyártotta.

A Meng izraeli harckocsizói vegyes érzelemmel töltöttek el, fröccsöntve is láttam már szebbet, de tény, hiánypótló készletről van szó. Készülőben van továbbá az Achazarit korai változata.

ss-003_packaging

Megtörve a férfiuralmat, a Royal Model női harckocsizó figurát hozott ki.

idfwomantanker

A Phoneix modern higway szetje ugyan az iraki hadszíntérre készült, de a táblák cseréjvel a történetet áthelyezhetjük akár Libanonba is.

Az Echelon a Merkavákhoz hozott ki matricákat. Válaszhatunk a készen kapott jelzések közül is, de megfelelő referencia birtokában mi magunk is elkészíthetjük azokat. A lőszeres dobozok héber nyelvű stenciljeit eddig más nem gyártotta.

mainhighlight2

Ha nem szeretnénk a járművünket egymagában bemutatni, felhasználhatjuk a Minstral beton terelőit is, a záróvonal és a sorompó nem mindig állítja meg az öngyilkos merénylőket.

A francia Model Miniature főleg 72-es méretarányban utazik, időnként előrukkolnak egy-két 35-ös készlettel is, mint pl. a Merkava kiegészítőjük. Maradva a 72-es méretnél, sorra hozzák ki az izraeli és libanoni újdonságaikat.

gamalconcrete bloc 1 (2)concrete bloc 1 (1)

 

Az Izraeli Desert Eagle a Menggel való együttműködés jegyében vesézi ki a Merkavákat és a Doobit.

Book 5_coverBook7book6

Az igazi kánaán persze csak akkor jönne el, ha az Academy által oly sok éve ígérgetett Magach 6B Gal Batasht végre a kezemben tarthatnám.

2013_44_new_kor_05_big

HUJBI

Tudj meg többet róla: Hujber Ádám

A szerzőről nem áll rendelkezésre adat.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .